Besiktning med drönare

Vi har ny teknik som kan användas vid besiktning av höga byggnader och objekt så som inspektion av tex. kyrkor & byggnader.


Med hjälp av en förarlös multicopter, elimineras behovet av skylifts eller klättrare för att besiktiga svårtillgängliga områden på höga objekt, Våra maskiner kan hovra på 3-4 meter från objektet samtidigt som en kamera tar en serie av högupplösta bilder som kan utvärderas direkt. 

Hur vi arbetar

Kunden anger vilka områden som ska besiktigas, vi flyger upp och tar en serie bilder. Kunden kan se på dataskärm och ger oss ytterligare instruktioner om något område behöver inspekteras särskilt noga. När vår drönare landat kan kunden inspektera bilderna, vid behov kan vi gå upp igen för att ta kompletterande bilder.

Den färdiga bildserien får kunden på en USB minne. Vi kan även producera video på de områden som önskas.

Gravstensstöd SpecialkranKontakta Entrema

Fördelarna stora kostnaderna små.

Säkrare kan det inte bli

Ingen person behöver upp på hög höjd för att besiktiga objektet därmed elimineras risken för fallskador. Våra förarlösa Y6 Hexacopter är utrustad med den senaste säkerhetsteknologin såsom autopilot, vilken säkerställer att plattformen håller sig i luften även i extrema situationer såsom radiobortfall.

 

Snabbare resultat

Vi ställer upp vår utrustning en bit från objektet och kan sedan fota av varje kvadratmeter av ett objekt. Vår kamera tar en serie bilder på ett avstånd av 3-4 meter från objektet med mycket stor skärpa, bilderna laddas över till dator vid nästa batteribyte, som sker efter cirka 10-25 minuters flygtid.

 

Obegränsad åtkomlighet

Vi behöver varken skylifts, kranar eller ställningar och vi kan inspektera stora ytor snabbt. Kostnaden för denna typ av besiktning blir betydligt lägre än traditionella metoder.

 

Senaste teknologi

Vi har den senaste teknologin för styrning av förarlösa drönare, det hade varit omöjlig att genomföra bara för ett par år sedan. GPS-mottagare och styrdatorer med extrem precision och datorkraft. Tillsammans med innovationer inom utvecklingen av elmotorer, batterier, lättviktsmaterial och kamerateknik gör att vi nu kan erbjuda överlägsen kvalitet och säkerhet. 

 

Tillstånd och certifikat

Vi har tillstånd från Transportstyrelsen att flyga denna typ av förarlösa farkoster, klass UAS-1B, självgranskningsrätt från Försvarsmakten för publicering av flygfoto samt tredjepartsförsäkring.

 

När kan vi inte jobba?

  • I regn eller när temperaturen är lägre än minus 5 grader. 
  • I vindar över 6 m/s blir det svårt att få bra bilder, det är dock att föredra att flyga i lugnare vindförhållanden för att få bättre bildkvalitet.  
  • Ej över platser med mycket folk (allmänna)

 

Kontakta

Samantha eller Lars, Niklas på Entrema Gravstenssäkring.
072-276 73 75 / 070-555 59 08 / 070-954 11 88